Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C.

 

„Criteriile de includere a pacienţilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în transparenţa decizională. Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiul F4 şi care nu au răspuns la tratamentele anterioare”, se precizează în comunicatul de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate .

Astfel, nu mai puţin de 51 de medicamente, printre care şi interferon free – folosit în tratamentul hepatitelor virale, cronice şi cirozelor hepatice de tip C- ar putea intra, cât de curând, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI