În seara zilei de luni, 25 septembrie 2017, începând cu ora 17.00, se va săvârși Slujba Vecerniei ctitorului Catedralei Arhiepiscopale: Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

La ora 19.00, cler și popor vor întâmpina pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și va fi oficiată o slujbă de Te-Deum.

Marți, 26 septembrie 2017, începând cu ora 09.30, Preafericirea Sa, dimpreună cu un sobor de ierarhi și preoți va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântului NeagoeVodă Basarab, prăznuindu-se 500 de ani de existență.

În 1654 scriitorul şi cãlãtorul arab creştin Paul de Alep, scria despre ea că este „Una din minunile lumii“ Biserica Mãnãstirii Curtea de Argeş a fost construitã de domnitorul Neagoe Basarab între anii 1512-1517, pe temeliile Catedralei Mitropolitane ziditã de Vlad al II-lea Dracul, tatãl lui Vlad Țepeş, care era „dãrâmatã şi neîntãritã“.

De numele Mãnãstirii Curtea de Argeş se leagã şi una dintre cele mai frumoase legende populare –„Legenda Meşterului Manole“ – care a fãcut înconjurul lumii.

Pronaosul Bisericii Mãnãstirii Curtea de Argeş este considerat a fi Necropola Regalã a României, aici odihnind, alãturi de voievozi, rãmãşiţele pãmânteşti ale Regilor României.

FOTO: MIhai Oprescu.

Comments

comments