50 de sindicalişti argeşeni din SANITAS pichetează joi Ministerul Sănătăţii

0
681

Joi, 4 octombrie 2017, între orele 11,00 – 13,00, 50 de membri ai Sindicatului Sanitas Argeş vor picheta Ministerul Sănătăţii pentru a protesta împotriva unor aspecte ce îi vizează din Legea 153/2017, legea salarizării unitare.

„În condițiile în care, de luni de zile, guvernanții au mimat interesul și au continuat să acționeze în defavoarea angajaților din Sănătate și Asistență socială, ultima soluție rămasă Federației este declanșarea programului de proteste. Ministrul Sănătăţii nu a binevoit să ne asculte, să dialogheze cu noi, a mimat doar interesul şi nu ne-a sprijinit în nici un fel în demersurile de a îndrepta legea. Nici până acum nu avem o finalitate în negocierea noului contract colectiv de muncă, deşi s-a încept la 1 ianuarie, şi nici nu a început măcar elaborarea regulamentului de acordare de sporuri, deşi legea îi dădea 60 de zile pentru a-l termina” ne-a declarat Doina Fănică, preşedinte Sindicatul Sanitas Argeş.

REVENDICĂRI:

1. Eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaților.
2. Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ.
3. Aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru TOȚI angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018.
4. Renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creșterii salariale de 25% prevazută de lege.
5. Acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.
6. Menţinerea programului al medicilor aferent normei de bază şi gărzi suplimentare în forma actuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here