5 sfaturi pentru o manichiură mai bună la domiciliu

0
81

Realizarea unei manichiuri bune acasă necesită multă practică și abilități minuțioase (și un nivel de coordonare pe care unele persoane pur și simplu nu îl pot atinge). Chiar dacă sunteți un profesionist DIY, manichiurile la domiciliu nu par să reziste niciodată atât timp cât o fac cele realizate de profesioniști.

Soluția simplă ar fi să mergeți la salonul de unghii, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil sau eficient din punct de vedere al costurilor. Cei de la Self.com au decis să vorbească cu șase manichiuristi profesioniști, pentru a obține sfaturile lor pentru o manichiură mai bună la domiciliu.

Indiferent dacă folosiți un întreg kit unghii sau cunoașteți doar câteva elemente de bază, iată 5 modalități de a vă păstra unghiile perfecte atunci când vă faceți manichiura acasă, potrivit experților în unghii.

1. Selectați forma potrivită.
În ciuda tuturor formelor la modă (cum ar fi de sicriu sau stiletto), se dovedește că unghiile rotunjite sunt cea mai bună alegere pentru a evita rupturile și agățăturile. „Datorită formei sale netede, este mai puțin probabil să se prindă de lucruri”, spune Rita Remark, educatoare principală la Essie. „Dacă preferați să purtați unghiile pătrate, asigurați-vă că rotunjiți marginile de ambele părți ale unghiei.”

2. Asigurați-vă că folosiți un buffer pe marginea unghiilor.
Odată ce vă decideți la forma finală, este important să vă asigurați că nu rămâne niciun colț pe margine. „Când unghiile sunt pilite destul de mult, este important să folosiți un buffer pentru unghii pentru a scoate toate resturile rămase sub unghie și pe părțile laterale ale unghiei, de-a lungul liniei cuticulelor”, spune Carly Narva, vicepreședintele de merchandising la retailerul de frumusețe Violet Grey. Un alt sfat pentru profesioniști: asigurați-vă că folosiți pila într-o singură direcție, în special pe părțile laterale – acest lucru vă asigură că nu deranjați fibrele unghiilor.

3. Pregătiți-vă corect unghiile, înainte de a le da cu ojă.
Majoritatea saloanelor vă vor pune unghiile la înmuiat, înainte de a împinge cuticulele și de a le pili, dar profesioniștii spun că manichiurile uscate sunt mai sanitare și vă ajută oja să reziste mai mult. Remark spune că înmuierea în apă face ca unghia să se extindă. Apoi, când se usucă, unghiile se contractă, provocând crăparea ojei. În schimb, spune ea, curățați unghiile cu o soluție de îndepărtare a ojei sau cu alcool înainte de a le pili.

4. Nu agitați sticla de ojă.
Am auzit acest sfat de nenumărate ori, totuși multe dintre noi continuăm să ne agităm oja când este separată și ne întrebăm de ce nu avem o manichiură imaculată. Gina Edwards, manichiuristă pentru produsele Kiss, ne-a spus că multe sticle au în interior o mică bilă de metal care ajută la agitarea produsului. „Scuturarea creează bule în ojă, care pot fi văzute dacă o aplicați la scurt timp după”, spune ea, adăugând că, dacă scuturați, ar trebui să așteptați o oră înainte de a aplica oja.

5. Două straturi mai subțiri sunt mai bune decât un strat gros.
Deși este tentant să aplicați un strat gros de ojă, acest lucru nu este o idee bună. Va însemna doar un timp mai lung de uscare și un risc mai mare de a vi se strica unghiile. „Straturile groase sunt un mare NU!” exclamă Gracie J. artist de stilizare a unghiilor. „Straturile subțiri și uniforme funcționează cel mai bine pentru un aspect perfect.”

Manichiurista celebrităților Sarah Chue ne explică puțin mai în detaliu: „multe straturi subțiri vor permite ojei să se usuce între ele – folosiți maxim trei straturi”, spune ea. „Ideal ar fi un strat de bază, două straturi de ojă și un strat superior.”

Remark este de acord. „Aproape orice ojă pe care o veți găsi pe piață este formulată pentru a fi aplicată în două straturi, așa că folosiți acest lucru ca regulă generală pentru manichiurile de acasă”, spune ea, adăugând „dacă textura ojei este semi-transparentă, de multe ori va fi arăta bine chiar și cu un singur strat. Cu toate acestea, dacă este o culoare opacă, va necesita cel puțin două straturi „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here