5 octombrie, zi liberă pentru elevi şi profesori!

Luna octombrie aduce o nouă zi liberă, însă doar pentru elevii și profesorii din România! Conform structurii anului școlar 2022-2023, aceștia vor fi liberi pe data de 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Chiar dacă este miercuri, în mijlocul săptămânii, în această zi nu se organizează cursuri.

Acest lucru este precizat inclusiv în contractul de muncă al cadrelor didactice, dar și în ordinul privind structura anului școlar 2022-2023. „În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, se arată în Art. 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2022-2023, potrivit edupedu.ro.

Ziua Internațională a Educației pică în fiecare an la dată fixă, mai exact pe 5 octombrie. Această sărbătoare a apărut în anul 1994 și amintește de semnarea în anul 1966 a Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor.

Este o zi în care se pune accentul pe tot ceea ce ține de educație, pe implicarea și devotamentul profesorilor. Cu toate acestea, Ziua Internațională a Educației diferă de Ziua Învățătorului, care în România se sărbătorește pe data de 5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here