5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. În 2020 sărbătorim biodiversitatea

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. În 2020 sărbătorim biodiversitatea. Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie 2019, este găzduită în acest an de Columbia, iar tema este biodiversitatea.

Începând cu 1974, Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită în fiecare an pe 5 iunie și este un mijloc prin care Organizația Națiunilor Unite implică guvernele, companiile, celebritățile și cetățenii în acțiuni care se concentrează pe eforturile asupra unei probleme de mediu.

Tema din acest an este biodiversitatea – o preocupare urgentă și existențială. Evenimente recente, de la incendiile din Brazilia, Statele Unite și Australia, până la invazia de lăcuste în Africa de Est , iar acum pandemia de coronavirus – demonstrează interdependența oamenilor.

Biodiversitatea este fundamentul care susține toată viața pe uscat și marină. Biodiversitatea influențează fiecare aspect al sănătății noastre, oferindu-ne aer curat și apă, hrană, înțelegere științifică și surse de medicamente, rezistență naturală la boli și atenuarea schimbărilor climatice. Modificarea sau eliminarea unui element afectează întregul sistem și produce consecințe negative. Acțiunile omului, de la despăduriri, la agricultura tot mai intensificată și schimbările climatice, au împins natura dincolo de limita sa. Iar apariția COVID-19 ne-a demonstrat faptul că, atunci când distrugem biodiversitatea, distrugem sistemul care susține viața umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here