43 de ani de la primul 10 din istoria olimpică! Românca Nadia Comăneci a atins perfecţiunea

381 views

43 de ani de la primul 10 din istoria olimpică! Românca Nadia Comăneci a atins perfecţiunea. „€Ziua în care a început una dintre cele mai frumoase povești ale sportului românesc… Nadia și perfecțiunea…Primul zece din istoria olimpică… au trecut 43 de ani și parcă a fost ieri…” a scris Comitetul Olimpic Român pe contul oficial de Facebook.

Pe 18 iulie, în urmă cu 43 de ani, la Olimpiada de la Montreal, în concursul de gimnastică, tabela de notare s-a zăpăcit total şi a arătat nota 1,00! Nu era programată să arate 10,00 pentru că nimeni, în istoria acestui sport, nu reuşise să atingă perfecţiunea.

A făcut-o însă Nadia Comăneci, o adolescentă de numai 14 ani, venită din România comunistă, şi care a îndrăznit să surclaseze gimnastele marelui URSS. A zburat peste paralele precum „Pasărea măiastră” a lui Brâncuşi!

A urmat apoi o serie de alte şase note de 10, Nadia cucerind titlul olimpic la individual compus, paralele şi bârnă, precum şi medalia de bronz la sol. Ceea ce a demonstrat că primul nu a fost un accident!

Comments

comments