4 urşi periculoşi, împuşcaţi în Argeş. Pentru încă 3 se aşteaptă aprobare de la Ministerul Mediului

4 urşi periculoşi, împuşcaţi în Argeş. Pentru încă 3 se aşteaptă aprobare de la Ministerul Mediului. Pagubele produse de urşii agresivi din Argeş cresc pe zi ce trece! Gospodăriile din satele din nordul judeţului sunt călcate noapte de noapte, fiarele lăsând în urma lor zeci de oi, vite sau câini sfâşiaţi şi rupţi în bucăţi.

Din păcate, de multe ori şi oamenii au avut de suferit, la modul fizic! Mai mulţi localnici din satele de deal şi de munte, care au avut nenorocul să dea nas în nas cu sălbăticiunile, au ieşit afectaţi din încleştare. Pădurarii, care au ca obligaţie de serviciu să supravegheze fondul silvic, sunt şi ei stresaţi că la orce pas pot pierii în ghearele animalelor din ce în ce mai numeroase, mai flămânde şi mai agresive.

În aceste condiţii, autorităţile locale şi reprezentanţii fondurilor de vânătoare care au urşi în suprafaţa administrată au cerut aprobare pentru a elimina exemplarele periculoase. Conform legii însă, ursul este o specie protejată şi împuşcarea lui nu este permisă decât în cazuri speciale, cu acordarea unei derogări de la lege.

Până acum, la insistenţele celor direct afectaţi, Ministerul Mediului a acordat doar 4 aprobări, pentru 4 exemplare din zonele Arefu, Corbeni, Corbi şi Aninoasa. Recoltarea urşilor a fost realizată de tehnicienii Direcţiei Silvice, autorizaţi în acest sens, fără obţinere nici unui beneficiu material.

Alte 3 cereri sunt în aşteptare spre aprobare la Ministerul Mediului. Este vorba despre una depusă de Direcţia Silvică Argeş pentru zona Arefu şi 2 de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Argeş, pe Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here