4 căței au fost salvați în munții Făgăraș, la 2.100 metri altitudine de un grup de oameni sensibilizați de pozele postate pe Facebook de un iubitor al muntelui.
Pe Facebook, Andrei Bercean a scris: „4 caţei salvaţi…dar povestea este foarte interesantă. Mămica din poze a fătat la refugiul de la Călţun (refugiul asta e în Munţii Făgăraş pe la vreo 2100 metri altitudine, undeva sub vârful Negoiu)… Cei care sunt “munţomani” cunosc locul… aici şi vara e foarte frig şi tot timpul suflă vântul foarte puternic. Iarna foarte puţini oameni îşi fac drum pe acolo din cauza condiţiilor meteo (zăpadă multă, temperaturi bine sub 0 grade şi vânt foarte puternic).

Întâmplarea face ca prietenul meu Adrian Valean (munţoman cu acte în regulă) a ajuns totuşi săptămâna trecută pe acolo, dar din păcate nu a reuşit să-i scoată de sub refugiu pe micuţi şi nici mama lor nu era acolo.
Ajuns acasă, ştiind că are 2 prieteni puţin obsedaţi de căţei, ne-a povestit despre ei. Am început să ne facem planuri să mergem după ei dar din cauza vremii proaste şi a programului încărcat din timpul săptămânii nu am reuşit să mergem noi.

Citeşte mai mult pe români-buni.info

salvare-catei1

Comments

comments