4 biserici din lemn din Argeș vor fi renovate și promovate la cel mai înalt nivel

Obiective UNESCO cuprinse în cele 12 rute culturale/turistice aprobate spre finanțare prin ordinele comune ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului și Turismului, ministrului Culturii și ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Gospodării tradiționale din Roșia Montană și din Delta Dunării, alături de încă cinci obiective din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt oficial selectate pentru a fi finanțate din PNRR. Pe lângă aceste situri recunoscute la nivel internațional, un număr de peste 300 obiective, care fac parte din patrimoniul cultural național, vor fi restaurate sau vor beneficia de sprijinul necesar pentru o promovare adecvată. Printre acestea se numără și mai multe biserici de lemn din Argeș, dar și trasee gastronomice tradiționale românești.

Acestea sunt:
Biserici din lemn: biserica Adormirea Maicii Domnului din Glâmbocu (Bascov), biserica Nașterea Domnului – Călugărița din Leordeni, biserica Sfântul Ioan Botezătorul din satul Bărbălătești (Valea Iașului), biserica Înălțarea Domnului din Jupânești (Coșești).

Trasee gastronomice tradiționale românești în vederea promovării: Aninoasa – Tradiții gastronomice argeșene, Valea Mare Pravăț – Tradiții gastronomice argeșene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here