4 bebeluși s-au născut de Ziua Copilului la Maternitatea SJU Pitești

sursa foto: Spitalul Județean de Urgență Pitești

Dublă sărbătoare pentru 4 nou-născuți. Vorbim despre bebelușii care au venit pe lume în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, miercuri, 4 nașteri. Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4. Au urmat-o, în prima jumătate a zilei, alte trei fetițe. Toți cei 4 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2900 de grame, iar cel mai mare 3280 de grame.

”Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 8 bebeluși, 3 fetițe și 5 băieței.

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial”, transmite purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.