4 atacuri într-o săptămână în Germania. Bilanţul: 10 morți și peste 50 de răniți

1,099 views

Duminică seara, un refugiat sirian s-a aruncat în aer la Ansbach, în apropiere de Nuremberg, în faţa porţii de la intrarea la un concert.

12 oameni au fost răniţi şi trei sunt în stare gravă. Săptămâna trecută, alte trei atacuri au lăsat în urmă 10 morţi şi zeci de răniţi, iar două dintre acestea au fost comise de imigranţi.

Pe 18 iulie, în Würzburg, nordul Bavariei, un refugiat afgan de 17 ani ataca cu un topor şi cu un cuţit pasagerii unui tren regional, în timp ce striga „Allah Akbar”. Cinci oameni sunt răniţi, printre care o familie din Hong Kong. Agresorul încearcă să fugă, dar este ucis de forţele de ordine. Autorităţile spun că adolescentul a acţionat ca membru al organizaţie teroriste Stat Islamic. De asemenea, un videoclip în care declara loialitate grupării jihadiste apare pe Internet.

Pe 22 iulie, în München, capitala Bavarie, un tânăr de 18 ani, născut din părinţi iranieni, deschide focul la un centru comercial. 9 oameni sunt ucişi, iar alţi 35 sunt răniţi. Atacatorul se sinucide. Autorităţile au respins orice legătură cu terorismul islamic. Adolescentul ar fi cumpărat arma, un pistol, de pe Internet şi ar fi plănuit atacul de cel puţin un an. Tragedia a avut loc în ziua când se împlineau cinci ani de la masacrul comis de Anders Breivik în Norvegia.

Pe 24 iulie, în Reutlingen, landul Baden-Wurttemberg, lângă Stuttgart, o femeie a fost ucisă şi alte două persoane au fost rănite, după ce un refugiat sirian de 21 de ani le-a atacat cu o macetă. Incidentul a avut loc în plină stradă, iar poliţia crede că a fost vorba de o crimă pasională, fără nicio legătură cu terorismul. Agresorul a fost arestat. 

Comments

comments