4.866 de elevi argeșeni susțin examenul de Evaluare Națională. Azi, proba la Limba Română

În perioada 30 mai – 3 iunie 2022, la nivelul județului Argeș, au fost înscriși prin secretariatele unităților de învățământ 4866 de elevi în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Au fost organizate 122 de centre de examen și 4 centre de evaluare.

 • Prima probă, la limba și literatura română se desfășoară în data de 14 iunie
 • A doua proba, la matematică are loc pe 16 iunie.

  Accesul candidaților
   în săli este permis începând de la ora 8:00 până la 8:30. Examenul va începe la ora 9:00. Sălile în care susțin examenele vor avea un sistem de supraveghere audio-video. Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare.
  Elevii nu au obligația să stea în sală până la finalul examenului, însă nu pot părăsi sala de concurs mai devreme de o oră după începutul probei scrise.

  Rezultatele înaintea contestațiilor se vor publica pe 23 iunie și vor fi afișate până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). În perioada 24 – 29 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

 Precizări importante pentru toți elevii

 • La probele scrise ale evaluării naționale elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.
 • La proba de limba română şi/sau maternă: un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect;
 • un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect;
 • sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
 • La proba de matematică: un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect;  la figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră; este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.