4.160 de candidați s-au înscris, în Argeș, la Evaluarea națională pentru clasa a opta. În județul Argeș, examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, se va desfășura în 123 de centre de examen în care sunt înscriși 4160 candidați din 136 unități de învățământ.

Din cei 4160 candidați, 1724 sunt din mediul rural, 2436 din mediul urban și pentru 37 de elevi s-au aprobat cereri pentru adaptarea condițiilor de examen conform particularităților candidaților în baza Procedurii nr. 1526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor.

Examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, are ca element de noutate tipărirea, în ziua de examen, a subiectelor în formă de broșură pentru probele scrise la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă (pentru elevii care frecventează școli cu predare în limba maternă). Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților.

Sfaturi pentru candidați:

– Asigură-te că ai la tine: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele!

– Când primești broșura, citește subiectele pentru a te familiariza cu ele, apoi citește din nou, în întregime, TOATE subiectele și folosește cel puțin 5 minute pentru a te obișnui cu cerințele.

– Identifică tipul de cerințe specific fiecărui subiect și alege să începi cu subiectul pe care-l stăpânești cel mai bine și fă-i acestuia, în minte sau pe o ciornă, un plan schematic de rezolvare.

– Rezervă un interval de 10-15 minute, la final, pentru citirea și verificarea întregii lucrări.

Comments

comments