Activitatea de control desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş, în luna decembrie. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 135 de controale. Astfel, la 27 de angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 39 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 380.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost găsiți angajați muncind la negru: comerț, restaurante; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 154 de controale și au fost aplicate 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 83.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, agricultură; construcţii, lucrări instalații electrice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments