374 de șoferi amendați în urma raziei de marți, de pe DN7 și DN72A

689 views

374 de sancțiuni contravenționale, dintre care 125 pentru exces de viteză, au fost aplicate de polițiștii rutieri din Dâmbovița și Argeș, în urma unei acțiuni pe DN7 și DN72A. Marți, 21 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de la rutieră din Argeș, au acționat pe DN7 și pe DN72A, pe linia depistării și sancționării participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.

Activitățile au vizat în special conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 375 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 54.085 de lei.

Din totalul acestora, 125 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 67 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 2 pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”.

Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 14 amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni 34 de sancțiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 4 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 7 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Comments

comments