Astăzi, 23 octombrie, între orele 13.00 – 14.00, în Piața Vasile Milea se va desfăşura o manifestaţie de protest, organizată de către Federația Sindicală Automobilul Românesc. Se estimeză participarea a 250 persoane (conform solicitării organizatorului). Acestea vor veni individual, dar şi cu autocare.

Potrivit Jandarmeriei Argeş, afluirea şi defluirea participanților la manifestația de protest se vor face în mod pietonal, independent, pe străzile adiacente zonei Pieţei Vasile Milea.

Scopul declarat al adunării publice îl constituie nemulţumirile legate de:
– transferul contribuţiilor de la angajator la angajat;
– modificarea Legii nr. 62/2011 privind obligativitatea negocierii Contractului Colectiv de Ramură;
・ Autostrada Pitești-Sibiu.

În vederea asigurării unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării acestei adunări publice, Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări participanţilor:
– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunării publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
– să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunării publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
– să nu introducă sau sa aibă, în timpul adunării publice, băuturi alcoolice, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a adunării publice;
– să părăsească imediat adunarea publică sau locul de unde aceasta se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau jandarmi;
– să nu participe la adunarea publică în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Totodată, este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunarea publică organizată să se infiltreze în rândul demonstranţilor, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acesteia.

Comments

comments