În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

Ediţia Geneva – 2017 poate fi prezentată în cifre astfel : suprafaţa de expunere de 8500 m.p. a găzduit 725 expozanţi din 40 ţări, din 5 continente, din care 80% companii, universităţi, organizaţii de stat și 20% investitori şi cercetători privaţi. Organizațiile elvețiene au reprezentat 7% dintre expozanți, restul de 93% fiind expozanți străini.

În Standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, au fost  prezentate 40 de invenții. Alte 8 invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii. In urma jurizării a celor peste 2000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internațional a decis acordarea a 34 de medalii de aur și a 8 medalii de argint pentru invențiile românești, cărora li s-au adăugat și 10 premii speciale.

Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegațiile străine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezintă astfel:
– 34  Medalii de Aur
– 8  Medalii de Argint
– 27 Premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie si – 17 acordate cu ocazia organizării Zilei României în stand).
Românii participanți cu stand propriu au prezentat 5 invenții obținând 3 medalii de Aur și 2 de Argint, și un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie.

Comments

comments