31 de argeșeni, prinși muncind la negru! Patronii au primit amenzi uriașe. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat în luna iulie un număr de 108 de controale. Astfel, la 8 angajatori au fost identificate prestând muncă nedeclarată un număr de 31 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 500.000 lei.

În urma controalelor au fost constatate următoare deficiențe: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă ; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto; alimentație publică, transport; spălătorii auto; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 155 de controale

Inspectorii au aplicat 12 amenzi în valoare totală de 60.500 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neprezentare documente; lipsă echipament individual de protecţie; lipsă evaluare riscuri.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto; construcţii, protecție și pază, transport, confecții textile, distribuție mărfuri.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments