Românii mai pot cere banii înapoi până vinerea viitoare!

Proprietarii de autovehicule care au achitat în trecut fostele taxe auto la prima înmatriculare în România a mașinilor mai au timp să depună cererea pentru restituirea banilor până la finele lunii august 2018.

31 august este data limită pentru solicitarea de returnare a banilor achitați ca taxă specială, taxă pe poluare, taxă pentru emisiile poluante sau timbru de mediu.

„€Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la data de 31 august 2018” scrie în actul normativ emis de Executiv.

Procedura de depunere a actelor a fost simplificată de ANAf, astfel încât nu mai este nevoie de acte justificative, ci doar de o simpla cerere.

Potrivit ordonanței de urgență, restituirea fostelor taxe auto se face, în baza deciziilor emise de Fisc, după cum urmează:
– pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule: în cursul anului 2018;
– pentru timbrul de mediu pentru autovehicule: în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Comments

comments