31 august, data limită pentru depunerea cererilor pentru restituirea taxei auto

Românii mai pot cere banii înapoi până vinerea viitoare!

Proprietarii de autovehicule care au achitat în trecut fostele taxe auto la prima înmatriculare în România a mașinilor mai au timp să depună cererea pentru restituirea banilor până la finele lunii august 2018.

31 august este data limită pentru solicitarea de returnare a banilor achitați ca taxă specială, taxă pe poluare, taxă pentru emisiile poluante sau timbru de mediu.

„€Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la data de 31 august 2018” scrie în actul normativ emis de Executiv.

Procedura de depunere a actelor a fost simplificată de ANAf, astfel încât nu mai este nevoie de acte justificative, ci doar de o simpla cerere.

Potrivit ordonanței de urgență, restituirea fostelor taxe auto se face, în baza deciziilor emise de Fisc, după cum urmează:
– pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule: în cursul anului 2018;
– pentru timbrul de mediu pentru autovehicule: în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.