2X2 RACE Ultra Sky Maraton, sâmbătă, la Bâlea Lac

802 views

Peste 400 de concurenţi din opt ţări vor lua startul sâmbătă, la Bâlea Lac, la 2×2 Race, într-o cursă unică în Europa, singura competiţie de alergare montană din România care leagă cele mai înalte vârfuri – Moldoveanu (2.544m) şi Negoiu (2.535m).

2X2 RACE este singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000m altitudine, fiind deosebit de tehnică și cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume. Traseul are o lungime de 45 km si 4200 metri diferență pozitivă de nivel şi are startul şi finish-ul la Bâlea Lac, atingând Vârful Moldoveanu şi Vârful Negoiu.

Cursa X2 are aproximativ 18 km lungime şi 1.800 m diferenţă pozitivă de nivel şi atinge doar Vârful Negoiu, plecarea şi returul fiind tot la Bâlea Lac.

Datorită dificultăţii traseului la competiţie se pot înscrie doar alergători cu experienţă, care au terminat, cu cel mult 18 luni înainte de înscriere, cel puţin o cursă de minim 35 km lungime şi 1.500 m diferenţă pozitivă de nivel.

“Faţă de un maraton obişnuit, 2×2 Race este un Ultra Sky Maraton, caracteristica lui fiind dată în principal de diferenţa de nivel de pe traseu, în cazul de faţă fiind de 4.200 – 4.500 de metri. Competiţiile de acest tip se desfăşoară pe teren acccidentat, de la poteci de pământ prin pădure şi goluri alpine până la creste şi stânci cu grad înalt de dificultate. La 2×2 Race se aleargă doar în gol alpin şi în proporţie de 80% pe stânci. Vremea este tot timpul dificilă pe munte, astfel că trebuie să ne asigurăm că alergătorii sunt pregătiţi mental şi fizic pentru acest efort”, declară unul dintre organizatori, Florin Băraş.

Detalii despre programul zilei AICI.

Comments

comments