29 de victime ale tragediei din Crevedia au fost operate încă din prima noapte doar la Spitalul Floreasca

Tragedia din Crevedia a lăsat în urmă zeci de răniți și nenumărate întrebări. 58 de persoane au fost rănite în exploziile de sâmbătă seară de la stația de gaz petrolier lichefiat ce funcționa ilegal.

Printre ei, 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi, iar două persoane – soț și soție – au murit. Zeci de pacienți sunt tratați acum în spitalele din țară, în principal la București, la Floreasca, Bagdasar-Arseni, Spitalul de Arși, Elias și Universitar.

29 de victime au fost operate încă din prima noapte doar la Spitalul Floreasca, unde se află cei mai mulți pacienți, a explicat ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Sunt 30 de pacienți, trei civili și 27 de pompieri. Acolo a fost grosul pompierilor care au fost răniți. Sunt cinci pacienți intubați și ventilați mecanic. Toți acești pacienți au fost toaletați din punct de vedere chirurgical și sunt în permanentă evaluare. Pacienții intubați și ventilați mecanic sunt în principiu cei eligibili pentru transferul în străinătate.”Managerul Spitalului Floreasca, Ionuț Negoi, a declarat că 14 pacienți vor fi evaluați în această dimineață, în ideea unor redistribuiri la nivelul altor spitale. El a explicat că arșii sunt niște pacienți traumatizați, cu un impact profund atât emoțional pe termen scurt, cât și pe termen lung, pentru că realmente recuperarea lor este dificilă și cu multe încercări, atât pentru sistemul sanitar, cât mai ales pentru ei.
12 pacienţi care au fost transferaţi în afara României. Doi la Milano, doi la Bruxells, unul la Viena, doi la Gratz, doi la Berlin, doi la Lubeck în Germania şi unul in Norvegia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.