273 de poliţişti vor acţiona suplimentar la deschiderea noului an şcolar în Argeş

0
196

273 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

 Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre TOBĂ, luni, 14 septembrie, 273 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 208 poliţişti de ordine publică, 56 de poliţişti de la rutieră, 3 de la prevenire şi 6 poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţii desfăşurate la nivel naţional de Poliţia Română, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 8% faţă de anul şcolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here