2500 de lei pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă. Ce alte măsuri de sprijin a adoptat Guvernul. Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziționarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea și prin intermediul angajatorului.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat cel puțin 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgență.

Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaților. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat, atunci îl vei plăti cu 50% din salariu, iar statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul initial și salariul de după modificarea programului de muncă.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la șomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei și pot beneficia până la 700.000 de angajați.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI