2,5 milioane euro pentru tinerii cu afecțiuni cardio-vasculare și bolnavii de diabet

0
709

”Calitatea vieții tinerilor cu afecțiuni cardio-vasculare și a bolnavilor de diabet se va îmbunătăți semnificativ cu ajutorul a două proiecte cu o valoare totală de 2,5 milioane euro propuse pentru finanțare din Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 de Spitalul Universitar de Urgență din București”, a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Afirmația a fost făcută la conferința de închidere a proiectului Îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură și boli hematologice, finanțat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, al cărui beneficiar este Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB). Proiectul a urmărit îmbunătățirea asistenței medicale în cadrul sarcinilor cu risc crescut la naștere precum și la nou-născut și îmbunătățirea asistenței medicale acordate pacienților cu boli hematologice.

”În ceea ce privește fondurile europene, vestea bună este că prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) vom continua să finanțăm proiectele dedicate mamelor și copiilor. În acest sens, în ultima zi a lunii martie am lansat în consultare publică Ghidul Mama și Copilul, pentru screening preconcepțional și prenatal. Apelul va avea o alocare de 15 milioane euro, de care vor beneficia peste 15 mii de mame și copii”, a adăugat ministrul delegat al Fondurilor Europene.

După evenimentul desfășurat sub egida Facultății de Medicină a Universității Carol Davila, ministru delegat a fost invitată să viziteze spațiul care a beneficiat de investițiile finanțate prin proiectul recent încheiat. Cu un buget de 1,76 milioane euro, proiectul are ca rezultate extinderea și modernizarea secției de neonatologie și a Unității de terapie intensivă pentru nou-născuți, introducerea de noi teste genetice, toate acestea contribuind la furnizarea unor servicii medicale de calitate pentru sute de viitoare mame și pentru copiii lor.

”Îmi doresc să prind ziua în care și noi, ca societate, vom putea oferi medicilor și dascălilor respectul și recunoașterea valorii meritate. De asemenea, aștept ziua când aici vor veni, pe lângă studenții străini care sunt atrași de extraordinara școală românescă de medicină, și medicii români care vor alege să se întoarcă în țara unde s-au format și care îi vrea înapoi acasă”, a încheiat Rovana Plumb.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene coordonează, in calitate de Punct Național de Contact, Granturile SEE și Norvegiene în România. Pentru perioada 2009-2014, România beneficiază de o alocare financiară de 306 milioane euro, fiind astfel al doilea cel mai important beneficiar, după Polonia. Mai multe detalii despre Granturile SEE si Norvegiene: www.eeagrants.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here