24 iunie, ZIUA UNIVERSALĂ A IEI! Inițiativa aparține Comunității „La blouse roumaine”

Foto comunitatea La blouse roumain

Din 2013, românii din întreagă lume, se reunesc an de an, pe 24 iunie, dată la care comunitatea La blouse roumaine a propus ca IA, cămașa tradițională să fie onorată și celebrată odată cu sărbătoarea creștină a Sfântului Ioan de vară și cea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei. Astfel s-a născut Ziua Universală a Iei, un eveniment care conectează milioane de suflete sub aripa protectoare a tradiției transmisă de mamele, bunicele și străbunele noastre, din generație în generație” spun organizatorii în descrierea evenimentului.

Că de fiecare dată, noi începem sărbătoarea pe 23 iunie, spre apusul soarelui, când vă invitam să culegeți sânziene și plante de leac pentru a împleti corinite și a decora porțile și ușile caselor. În 2024, pe 23 iunie se sărbătoresc și Rusaliile, Pogorârea Duhului Sfânt. Așadar, 23 și 24 iunie 2024 sunt zile extraordinar de importante atât în calendarul religios, cât și în cel popular, pe care vă invitam să le respectați conform tradiției ținute în comunitatea din care faceți parte sau pe care o îndrăgiți.

Tema ediției Zilei Universale a Iei 2024 este „Un nou început – Give Credit”, pentru că a sosit momentul să începem un nou capitol al mișcării pe care am inițiat-o acum 12 ani, transmițând lumii întregi un mesaj despre cine suntem, care este identitatea noastră culturală și cum dorim să o protejăm și să o transmitem mai departe generațiilor următoare. Așadar, invităm toate brandurile internaționale de modă să participe pe 23 și 24 iunie la Ziua Universală a Iei alături de noi, să vină în România, să ne respecte cultura și dacă doresc să se inspire, să recunoască originile și să implice creativ oamenii care, din generație în generație au creat, au îmbogăți, au păstrat și au transmis mai departe ia, cămașa și portul nostru tradițional.

Vă invităm să contribuiți la Ziua Universală a Iei cu o fotografie personală sau de grup, în straie autentice, cusute și / sau țesute în România, într-un loc simbolic din localitatea unde vă aflați, în care să aveți și o pancartă pe care să fie scris mesajul campaniei noastre – GIVE CREDIT. Puteți include fotografia în acest eveniment sau o puteți posta pe Facebook, Instagram cu tagg #ZiuaIei2024 #Iaday2024 #GiveCredit #lablouseroumaine #RomanianBlouse.

Rugăm toate comunitățile păstrătoare din România și din teritoriile locuite de români să poarte pe 23 și 24 iunie întregul port tradițional specific localității și zonei lor și să realizeze o fotografie de grup pe care să ne-o trimită pe Facebook, Instagram sau email (contact@lablouseroumaine.io) sau să o posteze simplu cu mesajul comunității și cu tag-uri #ZiuaIei #GiveCredit #Lablouseroumaine #AcasalaOrigini și, foarte important, cu menționarea localității în postare (alegeți locație și cauți-vă comuna, satul, localitatea).

Vă invităm să transformăm zilele de 23 și 24 iunie într-o declarație de dragoste pentru identitatea, cultura, datinile și obiceiurile României.

Vă mulțumim din inima și vă rugam să ne urmăriți în aceste zile pentru noi anunțuri sărbătoarea și campania noastră deopotrivă.

Împreună reușim!

Cu recunoștință,

Comunitatea La blouse roumaine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.