24 de licee din ţară, 12 oraşe, 67 de evenimente şi 26 de invitaţi speciali au garantat succesul primei ediţii a Festivalului AdDOC

Peste 3500 de elevi si profesori au avut parte de o experienta inedita la AdDOC, primul festival de film documentar creat de elevi, pentru elevi, in cadrul programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania.

Prima editie a Festivalului Ad DOC a insemnat o luna de proiectii de film, 67 de evenimente impartite in 3 sectiuni in care s-au abordat probleme sociale de actualitate, si pasionati ai filmului documentar din Alexandria, Bucuresti, Bacau, Caracal, Craiova, Curtea de Arges, Lupeni, Piatra Olt, Piatra Neamt, Rosiorii de Vede, Slatina si Turnu Magurele.

Sectiunile festivalului, „Baba Oarba”, „1, 2 3, la perete, STAI!” si „Sticluta cu otrava”, au reunit o serie de documentare romanesti ce exprima realitatea zilelor noastre si provocarile acestei realitati. 26 de realizatori, specialisti si chiar personaje din documentare au invitat publicul sa dezbata realitatile vizionate prin prisma unei camere de filmat si sa empatizeze cu povestile de viata ale oamenilor pe care ii intalnesc zilnic, inainte de a-i judeca.
Personalitati ca regizorii de film Alexandru Solomon, Serban Georgescu, Catalin Farcas sau muzicienii Adrian Plesca si Razvan Moldovean au discutat cu elevii despre importanta implicarii sociale inca de la varsta adolescentei.

”Spontaneitate si dezinvoltura. Eu si inca 4 prietene ne-am indragostit, cred, de ceea ce inseamna proiectul AdDOC. Oamenii care sunt in acest proiect sunt something else. Sunt oameni dedicati, diferiti, amuzanti, oameni care stiu cum sa te faca  sa te simti confortabil si acceptat. Sunt numai documentare românesti; documentare care te invata lucruri importante, documentare care-ti arata realitatea. Documentare pline de umor si energie pozitiva. AdDOC e ceva de care orice adolescent are nevoie, cateodata. Familie. Asta inseamna pentru noi.” – Raluca Dobre, coordonator al clubului de film de la Colegiul National Anastasescu din Rosiorii de Vede.

Grupul CEZ in Romania invita tinerii sa continue sa descopere filmul documentar in cadrul programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.