Ministerul Educaţiei Naţionale a trimis Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş o adresă prin care solicită selectarea unui număr de 24 de elevi din învăţământul preuniversitar care să facă parte dintr-un proiect educaţional finanţat din fonduri europene.

Proiectul, intitulat „Promovarea şi stimularea performanţei şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar care provin din grupuri vulnerabile”, se derulează la nivel naţional şi are ca scop sprijinirea elevilor care au înregistrat rezultate bune la învăţătură, dar care nu beneficiază de posibilităţi materiale. Principalele condiţii de selectare a celor 24 de tineri sunt următoarele: rezultate excepţionale la învăţătură certificate de obţinerea de premii la etapele competiţiilor şcolare şi apartenenţă la grupuri vulnerabile. În ultima categorie sunt incluşi elevii români şi romi care provin din familii sărace, beneficiari de bursă socială sau ai programului „Bani de liceu”; elevi care provin din instituţii de protecţie socială; elevi orfani sau care provin din familii monoparentale, beneficiari de bursă socială; elevi care provin din familii cu mai mult de doi copii, care beneficiază de bursă socială.
Participarea elevilor la acest proiect este obligatoriu să se facă doar cu acordul părinţilor, care trebuie să menţioneze că sunt de acord cu pregătirea gratuită a copiilor, pregătire care face parte din pachetul de servicii acordat prin intermediul proiectului finanţat din fonduri europene.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI