22 de elevi din Argeș, programați pentru Evaluarea Națională, bolnavi de COVID.
Conform calendarului simulării Evaluării Naționale 2021, astăzi, 30 martie 2021, s-a desfășurat proba de matematică. Examenul a început la ora 09.00, iar elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Și subiectele de la proba de matematică au fost elaborate după modelul testelor PISA, acest aspect fiind unul în premieră.

În județul Argeș, situația prezenței la proba de astăzi, a fost următoarea: dintr-un total de 4.420 elevi de clasa a VIII-a, au fost prezenți 4.006, înregistrându-se ca absenți un număr de 414 elevi, dintre care 22 au absentat din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.
Regulile simulării sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise.
Afișarea rezultatelor se va face în data de 16 aprilie 2021. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, dar sunt analizate la nivelul fiecărei clase.
Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Comments

comments