21 de copii din Argeş au ajuns în centre de plasament în urma cazului de trafic de persoane de la Berevoeşti

0
425

21 de copii din Argeş au ajuns, miercuri şi joi, în centre de plasament.

Doi dintre aceştia sunt victime ale traficului de persoane din comuna Berevoeşti, iar ceilalţi 19 sunt copii ai persoanelor reţinute de procurorii DIICOT.

„Două dintre victimele de la Berevoeşti sunt copii. Au fost aduse la noi în centru. Legea prevede ca în cazul în care ambii părinţi ai unui copil sunt reţinuţi, minorul să fie plasat în regim de urgenţă într-un centru de plasament. Astfel, sunt 19 copii care au fost şi ei instituţionalizaţi în regim de urgenţă”, a precizat Iuliana Matei de la Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, potrivit Mediafax.

Un număr de 38 de persoane au fost reţinute, miercuri seara, după cele 40 de percheziţii din comuna Berevoeşti la membrii mai multor grupuri infracţionale care ar fi recrutat 40 de persoane, între care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice sau cu situaţii materiale precare, pe care le-ar fi obligat să cerşească.

Acestia erau obligati sa cerseasca sau sa faca diverse activitati gospodaresti in locuintele suspectilor, lipsindu-le de libertate si batandu-le cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. In unele cazuri victimele era rapite de langa biserici sau gari sau chiar din locuintele lor.

Tribunalul Argeș va decide astăzi dacă cei 38 vor primi mandate de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here