200 profesioniști în cardiologie pediatrică vor beneficia de specializări finanțate din fonduri europene

0
56

200 profesioniști în cardiologie pediatrică vor beneficia de specializări finanțate din fonduri europene. 5 milioane euro fonduri europene vor fi alocate prin intermediul Programului Operațional Capital Uman pentru specializări de care vor beneficia peste 200 profesioniști în cardiologie pediatrică din România.

Autoritatea de Management pentru pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a lansat în consultare publică ghidul solicitantului „Competențe pentru competitivitate în domeniul cardiologiei pediatrice – boli cardiovasculare, chirurgie și ATI”.

Finanțarea specializării profesioniștilor din domeniul cardiologiei pediatrice are loc în contextul în care malformaţiile cardiace la copii reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate în primul an de viaţă al nou-născuților.

„Finanțarea din fonduri europene reprezintă una dintre soluțiile noastre pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor cu afecțiuni cardiovasculare. Ne dorim să asigurăm suficient personal medical – medici și asistente specializate – care să aibă grijă de copiii cu astfel de afecțiuni”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Fondurilor Europene.

Apelul POCU va asigura formarea a cel puțin 200 medici și asistenți medicali care lucrează în spitale din regiunile mai puțin dezvoltate ale țării: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here