În perioada 1-15 iulie 2015 Școala Gimnazială ,,Virgil Calotescu”・din Bascov a desfășurat activități de voluntariat în cadrul Proiectului  ,,TINERI PENTRU ROMÂNIA” ,,JEUNES  EN  ROUMANIE” 2015, proiect de parteneriat BELGIA – ROMÂNIA.

 

În cadrul proiectului au fost înscriși 20 de tineri cercetaşi belgieni care au desfășurat diferite activități de voluntariat pentru sprijinul comunității bascovene, activități propuse și aprobate în proiectul mai sus menționat.

Tinerii au reușit să-și atingă obiectivele propuse în proiect prin realizarea de mici șantiere de renovare, de ecologizare și ajutorare a comunității locale, prin amenajarea izvorului din strada Glâmboc, refacerea gardului la Școala Primară Scheau, a gardului la Școala Glâmboc, confecționarea de mobilier școlar pentru modernizarea spațiilor școlare.

Conducerea unității școlare, d-na director Prof. Rizea Minerva și dl. director adjunct prof. Tomozeiu Ioan, printr-o fructuoasă colaborare cu Primăria Comunei Bascov, au reușit să transmită la nivel internațional o frumoasă imagine a ROMÂNIEI prin oferirea tinerilor belgieni a oportunității de a cunoaște cultura și tradiția românească, dar mai ales ospitalitatea și căldura poporului român.

Comments

comments