195 de argeșeni, diagnosticați cu cancer de piele. Protecția solară este esențială!

0
60

“Protecția solară – un pas important spre sănătate!”. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeș organizează în luna august activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare în prevenirea cancerelor de piele. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956.
In România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

195 de cazuri noi de neoplasm cutanat, în Argeș

La nivelul județului Argeș, în ultimii 3 ani, s-au înregistrat 195 de cazuri noi de neoplasm cutanat. În anul 2018 s-au înregistrat 75 de cazuri noi, 2019 – 65 de cazuri noi, iar în anul 2020 – 55 de cazuri noi, arătând o tendință descrescătoare.

Scopul Campaniei este: conștientizarea populației cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective pentru a preveni apariția cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţii ultraviolete.

Obiectivul principal al Campaniei este: creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni cauzate de expunerea excesiva la soare.

”Bucuraţi-vă în siguranţă de soare! Nu uitaţi: pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecție solară”, transmite dr. Sorina Honțaru, director executiv al DSP Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here