În perioada 16 – 22 octombrie 2017, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă într-o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Cu acest prilej, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Piteşti organizează şi participă la o serie de evenimente în vederea informării minorilor din centrele de plasament, precum şi a elevilor din mai multe unităţi şcolare de pe raza județului Argeş, cu privire la dimensiunile şi formele de manifestare ale traficului de persoane, întărirea capacităţii de protecţie la ameninţările acestui fenomen şi reducerea vulnerabilităţii.

Prin urmare, în perioada 16-22 octombrie 2017, vor avea loc activităţi de prevenire, informare şisensibilizare în cadrul următoarelor instituții de învățământ și centre de plasament de pe raza municipiului Pitești: Şcoala Gimnazială N.Iorga Pitești, Şcoala Gimnazială Traian Piteşti, Şcoala Gimnazială N.Simoniade Piteşti și Centrul De Evaluare și Primire în Regim de Urgență Pitești-D.G.A.S.P.C Argeș.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”. Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact:comisar de poliţie dr. Geană Marian – coordonator centru regional, telefon: 0248272720, fax: 0248272720, e-mail: anitp.pitesti@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI