16 primari și cinci viceprimari din Argeș ar putea scăpa de procesele cu ANI, printre ei și edilul Piteștiului, Cornel Ionică

675 de parlamentari, primari, președinți de consilii județene și consilieri ar putea scăpa de sentințele judecătoreşti din procesele cu Agenția Națională de Integritate (ANI), în cazul în care acestea nu sunt definitive sau dacă nu au fost aplicate sancțiuni, ca urmare a proiectului de modificare a Legii ANI, propus de Florin Iordache, de la PSD, potrivit România Curată.

16 primari și cinci viceprimari din Argeș ar putea scăpa de incompatibilitate

În Argeș, 16 cazuri de incompatibilitate au fost constatate de Agenția Națională de Integritate privind primari care se află pe rolul instanțelor de judecată, sunt suspendate, se află în termenul legal de contestare a raportului de evaluare al ANI sau în termenul legal de recurare a deciziei instanței de fond.

Aceștia sunt: Irinel Georgescu – primar Dobrești, Traian Baicu – fost primar Dobrești, Iulian Miu – primar Ungheni, Mircea Păuna – primar Mușătești, Ion Baicea – primar Costești, Florea Ene – primar Moșoaia, Ion Voican – primar Bălilești, Ion Gârleanu – primar Bogați, Ionuț Rîcanu – primar Căldăraru, Gheorghe Matei – primar Mihăiești, Nicolae Gavrilescu – fost primar Călinești, Ion Georgescu – primar Mioveni, Dumitru Secăreanu – Dâmbovicioara, Gheorghe Purcaru – Morărești, Ion Banzea – Poienarii de Muscel, Ștefan Benonie – Aninoasa.

De asemenea, alți cinci viceprimari sunt acuzați de incompatibilitate de ANI. Este vorba de viceprimarii din Mioveni, Bradu, Rucăr, Băbana, dar și Cornel Ionică, în prezent primar al Piteștiului, acuzat de incompatibilitate de ANI pe vremea când ocupa funcția de viceprimar al Piteștiului. De asemenea, alți 11 consilieri locali din Argeş ar scăpa de acuzația de incompatibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here