16 patroni din Argeș amendați de ITM! Angajați la negru!

În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a efectuat 347 de controale, a aplicat 151 de sancțiuni, valoarea amenzilor fiind de 437.700 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat un număr de 185 de controale, s-au aplicat 47 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 314.200 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna februarie, ITM Argeş a efectuat un număr de 185 de controale. Astfel, la 16 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 21 persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 280.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 162 controale. Au fost aplicate 104 sancțiuni, din care 23 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 123.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here