16 martie 2021 – ZIUA MONDIALĂ A ASISTENȚEI SOCIALE

16 martie 2021 – ZIUA MONDIALĂ A ASISTENȚEI SOCIALE. „Tuturor colegilor noștri care lucrează în domeniul Asistenței Sociale le transmitem aprecierea și respectul nostru pentru ceea ce fac, zi de zi, în folosul celor care au nevoie de sprijin sau celor cu care soarta nu a fost îngăduitoare în diferite momente ale vieții lor.” este mesajul transmis de Federația Sanitas.

16 martie 2021 este ziua în care asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun.

Tema stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali (I.F.S.W.) pentru anul 2021 este ”ÚBUNTU: SUNT PENTRU CĂ SUNTEM.”
Ce înseamnă Úbuntu?

”Termenul provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și a fost popularizat în întreaga lume de Nelson Mandela.

Povestea spune că într-o zi, un antropolog occidental a plecat în Africa pentru a studia comportamentul social al unui trib indigen. El le-a propus copiilor un joc și aceștia au acceptat de bună voie să facă parte din el. El a pus un coș umplut cu bomboane sub un copac și le-a spus copiilor că oricine va ajunge primul la coș va câștiga tot coșul și ar putea mânca dulciurile singur. I-a aliniat pe toți copiii și a ridicat mâna pentru a da semnalul de start.

Când antropologul a dat startul, copiii și-au luat mâinile reciproc și au început să alerge împreună. Toți au ajuns la coș în același timp. Apoi s-au așezat într-un cerc mare și s-au bucurat de dulciuri împreună, râzând și zâmbind.

Antropologului nu-i venea să creadă ceea ce vedea și îi întrebă de ce se așteptaseră unii pe ceilalți, întrucât cineva ar fi putut lua tot coșul. Copiii au clătinat din cap și au răspuns: „Úbuntu, cum poate unul dintre noi să fie fericit dacă toți ceilalți sunt triști?”

Úbuntu ca principiu pentru consolidarea solidarității sociale și recunoașterea conexiunii globale este esențial pentru viitorul comun și durabil. Acesta pune bazele promovării unui proces incluziv de dezvoltare a unor noi acorduri sociale între guverne și populațiile pe care le deservesc.” (sursa: http://www.asproas.ro/ziua-mondiala-a-asistentei-sociale…/).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.