16 bărbați prinși la furat de lemne în acest weekend, în Argeș. Pe parcursul ultimelor 48 de ore, polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 16 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto, fără documente legale. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 58.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 23 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Poliția Argeș reamintește că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

Comments

comments