14 Septembrie – Ziua Muntelui în România

Sursa foto: România sălbatică

Ziua Muntelui în România este sărbătorită în 14 septembrie, când în mod tradițional se încheie pășunatul montan anual.

Zonele montane dețin un imens potențial turistic, dar se confruntă cu multiple probleme de genul izolării sau sărăciei. Desemnarea unei zile dedicate muntelui a avut ca scop principal atragerea atenției publicului asupra acestor aspecte.

Munții României oferă habitat pentru o varietate uimitoare de specii sălbatice, contribuind la diversitatea biologică a țării. Habitatele montane reprezintă un element esențial al peisajului nostru natural, cu o valoare imensă atât pentru biodiversitate, cât și pentru oameni.

Protejarea și menținerea integrității habitatelor montane este o responsabilitate comună. Fiecare dintre noi poate reduce impactul negativ asupra mediului montan prin adoptarea unor măsuri simple, cum ar fi: colectarea deșeurilor de orice natură (inclusiv cele biodegradabile), folosirea traseelor marcate și a zonelor de camping desemnate, protejarea apelor montane și protejarea speciilor și habitatelor. Respectați muntele și regulile zonei în care vă aflați pentru a contribui la conservarea acestor habitate minunate.

Vă invităm să descoperiți și alte evenimente din Calendarul Naturii pe care îl găsiți în #AplicațiaRomâniaSălbatică. Aplicația este disponibilă pe iOS și Android și poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Sursa: Facebook/România sălbatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.