14 din cei 38 de traficanţi de persoane de la Berevoeşti primeau ajutoare sociale

14 persoane din cele 38 arestate în cazul de sclavie de la Berevoeşti primeau ajutoare sociale.

Potrivit Mediafax, acestea beneficiau de sume cuprinse între 250 şi 500 de lei lunar. În urma verificării făcute de Prefectura Argeş în cazul dosarelor întocmite de către Primăria comunei Berevoeşti pentru persoanele care beneficiază de ajutoare sociale, s-a constatat că mai multe persoane dintre cele arestate preventiv primeau bani de la stat, argumentul fiind acela că sunt „foarte sărace”.

„În urma verificării Corpului de control al instituţiei noastre, nu am ajuns să avem deocamdată rezultatele finale, însă vă pot spune că au fost întocmite opt dosare, 14 persoane dintre cele 38 care se află în acest moment în arest primeau ajutoare sociale. Unele dintre ele chiar de mai mulţi ani. Cuantumurile de care beneficiau financiar respectivele persoane variază între 250 şi 500 de lei lunar”, a declarat, miercuri, 20 iulie, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Tribunalul Argeş a emis, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 37 dintre 38 de inculpaţi din dosar, iar Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, a primit arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă, iar marţi, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţiile inculpaţilor din dosar la arestarea preventivă.

Conform anchetatorilor, din 2008 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai multe persoane, minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitînd de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here