Peste 1300 de autovehicule au fost controlate şi 260 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în ultima săptămână de poliţiştii rutieri, în cadrul campaniei TRUCK  AND  BUS.

În perioada 5 – 11 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL) poliţiştii din cadrul formaţiunilor rutiere din judeţul Argeş au acţionat pe raza de competenţă pentru verificarea autovehiculelor licenţiate pentru transportului public de persoane şi marfă, precum şi a celor care, fiind folosite pentru transportul public de persoane, nu respectă regimul legal de autorizare sau licenţiere.

Acţiunile poliţiştilor au vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de autorizare sau licenţiere, scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecţiuni tehnice grave şi verificarea respectării dimensiunilor de masă şi gabarit.

Astfel în această perioadă au fost verificate 1305 autovehicule. Dintre acestea 402 erau licenţiate pentru activităţi de transport public de persoane, 613 pentru transport de mărfuri şi 290 nelicenţiate.
53 de conducători ai autovehiculelor licenţiate pentru activităţi de transport public de persoane au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. 195/2002R.

6 dintre aceştia au fost depistaţi încălcând regimul legal de viteză, 2 încălcau prevederile legale privind folosirea aparatului tahograf, la 11 dintre aceştia au fost constatate nereguli privind documentele de licenţiere, iar 34 au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri.

În cazul transportatorilor licenţiaţi de marfă, 134 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. 195/2002R. 3 dintre aceştia încălcau prevederile legale privind folosirea aparatului tahograf, 2 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea orelor de odihnă obligatorie, iar 6 pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfii. Ceilalţi 123 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri.
Tot în această perioadă, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care desfăşoară activităţi de transport persoane fără licenţă.

În acest context, poliţiştii au verificat 290 de autovehicule nelicenţiate pentru transportul public de persoane şi au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale.
Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 5 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au suspendat unui conducător auto dreptul de utilizare a autoturismului, pe o perioadă de 6 luni, pentru transport public de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie.

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Mioveni l-au depistat pe I.N. de 51 de ani, din oraşul Mioveni care efectua transport persoane contra cost pe traseul Piteşti – Mioveni, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform art. 7 alin. 2 din Legea 38/2003 cu amendă în valoare de 5.000 lei şi i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pe o perioada de 6 luni.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI