Aproape 2.500 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților curente, desfășurate de polițiștii argeșeni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. În cursul zilei de ieri, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 2.314 persoane, precum și 108 mijloace de transport public în comun.

Totodată, au fost verificate 137 de societăți comerciale, din 92 de obiective sau locații de interes, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, astfel:
-127 de sancțiuni, în valoare totală de 14.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
-15 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00).

”Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa aleasă, precum și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Mai ales în contextul epidemiologic actual, recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 22.00-05.00”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments