În perioada 16 – 20 noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au acţionat în zona unităţilor de învăţământ în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic, precum şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Astfel, în aceasta perioadă 120 de poliţişti împreună cu 39 reprezentanţi din cadrul unităţilor de învăţământ au organizat 71 de controale pentru atingerea obiectivelor propuse.

Poliţiştii au efectuat verificări la 67 agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ pentru verificarea respectării H.G. 128/1994 privind asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor şi au aplicat 42 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.625 lei. 36 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat 46 de elevi care absentau nejustificat de la orele de curs.

Poliţiştii argeşeni vor acţiona în continuare pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.

Comments

comments