Infracțiuni economice cercetate de polițiști. Pe 28 februarie, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza judeţului Argeș, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală și la sediile societăților comerciale administrate de aceștia.

Din cercetări polițiștii au stabilit că, în perioada iunie 2010 – ianuarie 2017 reprezentanții unei societăți comerciale ar fi omis să evidențieze în parte în actele contabile operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate. Totodată, în aceeași perioadă, reprezentanții aceleiași societăți comerciale ar fi emis facturi fiscale care nu aveau la bază operațiuni comerciale reale, către două societăți comerciale.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.680.000 de lei, reprezentând T.V.A-ul si impozitul pe profit aferent operaţiunilor desfăşurate.
Şase persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri. În urma percheziţiilor a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru două imobile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R.

Comments

comments