1,2 milioane de romani au pensii mai mici de 2.000 de lei, pentru care platesc impozite de 62,1 milioane de lei, reprezentand peste jumatate din valoarea lunara totala a impozitului pe pensii, a informat Ministerul Muncii.

Anuntul vine in urma aprobarii de catre Comisia de Buget a Camerei Deputatilor a raportului asupra proiectului de lege prin care se elimina plata CASS si a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei. Reprezentanţii Ministerului Muncii au mai precizat ca impozitul mediu lunar este de 48 lei.

Comisia de Buget a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, raportul asupra proiectului de lege prin care se elimina plata CASS pentru pensii, precum si a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiaza de aceasta prevedere.

Comisia a aprobat raportul intr-o sedinta rapida, in care presedintele Stefan Viorel, noul ministru al Finantelor, a depus un amendament potrivit caruia doar pensiile mai mici de 2.000 de lei beneficiază de eliminarea impozitului pe venit de 16 la sută.

Amendamentul a fost propus pentru reducerea poverii fiscale a acestei masuri.

Raportul a fost adoptat cu 17 voturi “pentru” si 7 voturi “impotriva”, acestea din urma apartinand Opozitiei.

Legea va intra la votul final al plenului Camerei Deputatilor joi, urmand ca apoi sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Camera Deputatilor va fi convocata in sesiune extraordinara, joi, pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimina impozitul de 16 la suta pentru pensii, precum si plata contributiilor de sanatate, proiect adoptat deja de Senat in septembrie.

Guvernul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat.

Comments

comments