Peste 12.000 de poliţişti au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. 14 administratori de drumuri  și 6 operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional. La această oră, sunt închise 20 de drumuri naționale.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 12.092 de poliţişti au acţionat cu 6.171 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, pentru neîntreţinerea carosabilului, în valoare totală de 47.300 de lei, 6 sancțiuni contravenționale operatorilor economici, în valoare de 10.920 de lei și 30 de sancțiuni contravenționale  conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante), în valoare de 27.040 de lei.

La această oră, sunt închise circulației publice 20 drumuri naționale. Polițiștii  au luat această măsură, împreună cu lucrătorii CNADNR, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere din cauza vizibilității reduse, precum și pentru a se evita blocajele în trafic.

Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Comments

comments