Începând de astăzi, 11 poliţişti români vor participa la cea de-a 11-a misiune de patrulare, în Paris, Franța. Polițiștii români vor patrula alături de cei francezi, pentru descurajarea activităţilor infracţionale în zonele cu mulți turişti.

În perioada 6 decembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, 11 poliţişti români vor participa la o misiune de patrulare în Paris, Franța.

Este cea de-a 11-a misiune de acest gen desfășurată de polițiștii români în Franța, iar scopul acesteia este acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră, unde se pot săvârşi fapte antisociale.

Polițiștii români vor participa, alături de polițiștii francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor de infracţionalitate stradală, vor sprijini verificările efectuate de poliţiștii francezi în stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română care sunt victime sau autori ale unor fapte penale.

Poliţiştii care participă la misiune au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative și a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.

Comments

comments