11 frați din Curtea de Argeș, în grija Bisericii: Preoți, psihologi și profesori le-au arătat că nu sunt singuri pe lume

Unsprezece copii din Curtea de Argeș au rămas în grija bunicii și a oamenilor de bine, în urma evenimentelor tragice din familie. 

Orfani de tată, la începutul acestui an, cinci dintre cei unsprezece prunci ai familiei au rămas și fără mama lor, care a decedat în urma unei boli grave.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are în grijă acest caz dramatic. La începutul lunii, printr-o campanie umanitară s-a reușit achiziționarea și montarea unei centrale pe lemne și a unui boiler pentru apă caldă în locuința familiei. Investiția a depășit 15.000 de lei.

Marțea trecută, o echipă multidisciplinară, formată din preoți, profesori și psiholog, s-a întâlnit cu tinerii, în biserica din cartierul lor, Noapteș.

„Nu avem cum să rămânem impasibili”, a declarat Preotul Andrei Diaconescu, coordonatorul Sectorului Social, Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului.

„Am venit să le arătăm că nu sunt singuri pe lume, că nu sunt uitați și că noi vom fi cei care vom răspunde la fiecare nevoie a lor. Este un angajament pe care îl luăm și sperăm că, prin ajutorul Bunului Dumnezeu, îl vom duce la capăt.

E nevoie de mult mai mult (…) Pe lângă cele materiale, la care am contribuit substanțial, ei au nevoie de sprijin emoțional, de sprijin sufletesc”, a mai spus preotul Andrei Diaconescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.