Organizaţia Naţiunilor Unite a apreciat în anul 1990 că este necesar ca statele lumii, prin guvernele lor,  să omagieze generaţiile vârstnice, pentru contribuţia lor la dezvoltarea societăţii.

 

Actul oficial care statuează acest lucru este Rezoluţia numărul 45/106 din 14 decembrie 1990, prin care ONU a stabilit ca ziua de 1 octombrie să fie înscrisă în calendarul lumii ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice. De atunci, în toate ţările membre ale ONU, printre care şi ţara noastră, la 1 octombrie au loc manifestări variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice, precum şi aducerea în prim-planul preocupărilor autorităţilor statului şi al opiniei publice a problemelor vârstnicilor.

Şi autorităţile judeţene argeşene au pregătit un program special cu prilejul acestei zile. Între orele 10.00 – 12.00 are loc o campanie de testarea glicemiei şi măsurarea funcţiilor vitale, în holul Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş. De asemenea, în semn de respect, primele 10 consultații la cabinetele medicale din spital se vor adresa persoanelor vârstnice şi pensionarilor, în afara programărilor. 

Diseară, la ora 19.30, la Teatrul ”All. Davila” Piteşti – Sala Mare, pensionarii sunt invitaţi la un spectacol ce le este dedicat, din care nu vor lipsi voia bună, dansul, muzica uşoară şi muzica populară. 

Comments

comments