1 Decembrie – Ziua Naţională a României are o însemnătate specială în societatea noastră, anul acesta fiind aniversați 100 de ani de la unirea provinciilor românești, eveniment marcat la superlativ, prin hotărâre de Guvern, de toate administrațiile publice locale în cadrul proiectului – Centenarul Marii Uniri.

În An Centenar, Orașul Mioveni, prin Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor și invitaților o suită de manifestări culturale, artistice și militare de mare ținută, la care sunteți invitați să participați, după următorul program:

30 Noiembrie
Ora 10.00 – Decernarea “Diplomelor de Aur” pentru cuplurile ce împlinesc 50 de ani de căsătorie și acordarea Titlurilor de “Cetățean de Onoare” al Orașului Mioveni, în sala de festivități a Primăriei orașului Mioveni.
Ora 11.00– Vernisaj Expoziție Pictură – Primărie
Ora 12.30 – Sfințirea Monumentul Eroilor – Biserica “Sf. Ilie”, Clucereasa

1 Decembrie
Depunere de coroane la monumentele eroilor din: Cartierul Racovița (ora10.00), Clucereasa (10.30) Cartierul Făget (10.30), Cartierul Colibași (ora 11.00),, Școala Liviu Rebreanu (11.30),
Ora 13.30 – Monumentul Eroilor din Centrul Civic
– Slujba de pomenire
– Depunere de coroane
– Program artistic
– Prada Militară – Defilare
– Demonstrație de acrobație aeriană
Ora 17.30 – Aprinderea Iluminatului de Sărbători și a bradului de Crăciun – Centrul Civic
Ora 19.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni – SPECTACOL EXTRAORDINAR DEDICAT CENTENARULUI MARII UNIRI – participă: Ansamblul „Dor Bucovinean” Cernăuți, Taraful “Gabi Bunea” și Emilia Dorobanțu.
La aceste evenimente vor fi prezenți oaspeţi de peste hotare, mai precis reprezentanţi ai câtorva dintre localitățile și oraşele înfrăţite cu Mioveni. Este vorba de delegații din Salamina (Grecia), Măgdăcești, Scoreni și Raionul Criuleni (Moldova), Landerneau (Franța) și Istra(Rusia).

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni.

Comments

comments